Laadpalen

Jouw partner bij grote laadprojecten

Van Beers Installaties is jouw partner voor laadpalen en complete laadpleinen. Als ervaren laadspecialist van zakelijk Nederland zien we de ontwikkelende trends en spelen we hier tijdig op in. Zo houden wij rekening met de nieuwste technieken voor jouw laadplein.

Wil jij de parkeerfaciliteiten van je bedrijf upgraden met meerdere laadpalen? Dan kun je altijd vertrouwen op de professionals van Van Beers Installaties. Zij vinden altijd de perfecte afstemming tussen de technische mogelijkheden en investeringsbudgetten. Zo komen zij elke keer weer tot een schaalbare totaaloplossing met altijd optimale laadniveaus. Pak het groots aan en ga voor een volledig elektrisch wagenpark. Als wagenparkbeheerder is Van Beers Installaties jouw partner als het aankomt op verduurzaming met een laadplein. Maak elektrisch rijden aantrekkelijk en toegankelijk voor jouw medewerkers met een laadplein op locatie.

Laadpleinen met eerlijk advies

Bij aanvang van een EV-laadproject wordt naar al jouw wensen en ontwerpeisen geluisterd waarna een deskundig en onafhankelijk advies volgt. Hierin zijn belangrijke aspecten zoals de invloed op de elektriciteitsaansluiting en de verdeling van de laadcapaciteiten bij laden van meer auto’s van belang. We leveren laadpleinen van vandaag en de toekomst en nemen hierbij extra  mogelijkheden in overweging. Denk bijvoorbeeld aan financieel beheer en kostenverrekening met gebruikers. Onze laadpleinen zijn de perfecte oplossing bij het verduurzamen van wagenparken en parkeergarages in diverse sectoren.

Elektriciteitsaansluiting van een laadplein

Tijdens het opladen van elektrische auto’s wordt veel stroom gevraagd van de elektriciteitsaansluiting. Bij het laden van meerdere auto’s is wordt deze belasting alleen maar hoger. Om overbelasting te voorkomen inventariseren wij van tevoren de elektrotechnische installatie en breiden deze zo nodig uit. Dit met het oog op veiligheid, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en budget. Maak direct een afspraak om alle mogelijkheden te bespreken met onze specialisten of vraag een offerte aan.

Load Balancing voorkomt overbelasting

Om overbelasting te voorkomen in een installatie met meerdere laadpalen passen we Load Balancing toe. Hierbij wordt het laadvermogen efficiënt verdeeld over de laadpalen binnen het laadplein. Wij bieden twee soorten Load Balancing aan. Met Statische Load Balancing wordt vooraf een maximum laadvermogen ingesteld. Bij dynamische Load Balancing daarentegen wordt in real-time gekeken hoeveel vermogen er kan worden geleverd zonder dat dit invloed heeft op het netwerk. Zo wordt altijd het maximale laadvermogen aangeboden en kunnen gebruikers van optimaal comfort genieten. Laat je adviseren door ons en ga voor de beste optie voor jou!

Elektrische laadpalen voorbereid op de toekomst

Van Beers Installaties richt zich niet alleen op jouw laadoplossing van vandaag. Ook de lange termijn is standaard onderdeel van ons op maat gemaakte advies voor laadpleinen. Wij houden rekening met hoe een laadplein kostenbewust kan worden uitgebreid. Onze werkwijze is efficiënt door voorbereidingen te treffen aan de infrastructuur. Hierbij kun je denken aan het aanleggen van ledige buizen of kabeldraagsystemen. Wij denken altijd een stap verder en creëeren zo de mogelijkheid voor uitbreiding van jouw laadplein in de toekomst. Een goed begin is het halve werk en realiseert kostenbesparing en snellere oplevering. Zo ben je meteen voorbereid op het uitbreiden van jouw laadplein.

De keuze voor laadvermogen en laadtijd

Het totale laadvermogen van het laadplein dat je wilt aanbieden bepaalt de grootte van de investering die je gaat leveren. Hieronder vallen de laadpalen, infrastructuur en aanpassing van de hoofdaansluiting. Bij het bepalen van het gewenste laadvermogen speelt ook de functie van je bedrijf een rol. Gaat het bijvoorbeeld om een hotel, dan kun je ervan uitgaan dat een auto minimaal 12 uur aan een lader verbonden is. Heb je een kantoor, dan is de laadtijd vaak minder. Daarbij is het van belang in hoeverre de accu’s opgeladen moeten worden. Reith Power heeft inzicht in al deze facetten en kan je hierbij adviseren. Wij putten uit ervaringen die we bij andere projecten hebben opgedaan en onze vakkennis.

Financieel beheer laadplein

Wij van Reith Power adviseren om vooraf goed in beeld te hebben hoe de administratieve zaken geregeld moeten worden. Hieronder valt bijvoorbeeld de verrekening met gebruikers en toeleveranciers. Zo zijn er leveranciers die alleen koppelingen met hun eigen software en abonnementenbeheer toestaan. Bij anderen ben je weer vrij in het kiezen van een beheerssysteem voor jouw laadplein. Ieder systeem is ingericht om onder meer verrekeningen met gebruikers en opslag voor externe gebruikers te beheren. Bij Reith Power informeren we je graag in wat voor jou de beste keuze is.

Ben je op zoek naar een partner voor het aanleggen van een laadplein? Neem dan contact met ons op en verzeker jezelf van een kwalitatief laadplein, toegespitst op jouw wensen en benodigdheden.