Nood- & Vluchtwegverlichting

noodverlichting

Noodverlichting dient in de eerste instantie om de veiligheid van personen in een gebouw te verzekeren. Nood- en vluchtwegverlichting stelt mensen in staat om bij een calamiteit het gebouw veilig en snel te verlaten. Een degelijke noodverlichtingsinstallatie voorkomt paniek en zal een ontruiming vlot laten verlopen.

Als de stroom wegvalt gaat de noodverlichting aan. Ook blijven de bekende groen verlichte borden die naar de dichtstbijzijnde vluchtweg wijzen branden. Net als bij veel andere veiligheidsinstallaties is ook noodverlichting aan slijtage onderhevig. Gemiddeld na 4 jaar zal de accu aan vervanging toe zijn en ook de tl buizen van continuverlichting moeten regelmatig vervangen worden om een goede werking te kunnen garanderen. Geen of achterstallig onderhoud kan leiden tot het uitvallen van de noodverlichting en dus tot onnodige kosten en ongevallen.

Van Beers Installaties beschikt over gecertificeerde noodverlichtingsdeskundige die u graag adviseren  over de mogelijkheden van aanpassingen of onderhoud.